Føl deg trygg med en boligalarm

Innbrudd i Norge

Det er utrolig kjedelig og leit å miste ting vi er glad i. Når noen begår et innbrudd i våre hjem eller hytter så er det høyt sannsynlig av vi mister ting som ikke kan bli erstattet. De aller fleste har en forsikring som gjør at det økonomiske tapet ikke blir så stort ved innbrudd. Den emosjonelle skaden derimot kan bli veldig stor.

Finans Norge har laget en oversikt som viser at i 2018 ble det stjålet for 376 millioner kroner fra boliger og hytter. Dette er store summer. I perioden fra 2016 til 2020 har heldigvis antall anmeldte innbrudd gått ned i henhold til tall fra Statistisk sentralbyrå. Reduksjonen er på hele 17 prosent i perioden. I et intervju med politioverbetjent Tina Berg i Sør-Øst politidistrikt nevner hun flere faktorer som har ført til denne reduksjonen. En av faktorene er at flere har skaffet seg boligalarm og andre sikringstiltak.

Boligalarm er derfor en viktig ting for å redusere innbrudd og passe på at ditt hjem er sikret mot brann og innbrudd. Pass på å installer innbruddsalarm slik at du kan sove godt om natten.

Alarm avskrekker

Innbruddstyver og politi bruker begge mer og mer avanserte metoder for å oppnå sine mål. Dette gjelder også for metoder som brukes under selve innbruddet for å unngå å bli tatt. Noen metoder innbruddstyvene bruker er for eksempel fikling med utendørs lys. Spesielt bevegelsessenorene blir flyttet på for at lys ikke blir slått på mens tyver beveger seg utenfor huset. Samtidig fungerer lys som hjelp for tyvene da utendørs lys slås på ved at andre fanges opp av sensorene og tyvene blir varslet. Lysdetektorene blir en slags vakthund for tyvene. I et intervju med politioverbetjent Berg poengterer også han at kjøp av alarm er et viktig forebyggende tiltak mot innbrudd. I henhold til politiet velger innbruddstyver boliger uten alarm fremfor de med alarm. Det er derfor viktig å merke boligen sin godt med skilt eller klistremerker med «boligalarm».

Få med dette i din boligalarm

Det finnes flere gode selskaper i Norge som er gode på boligsikring. Når du leter etter et selskap for å sikre huset ditt så pass på at de har drevet noen år slik at de har erfaring. Ta også en titt på vurderinger av selskapets kundeservice, og om de har vunnet noen prestisjetunge priser. Industrien deler ut priser for produkter, produktdesign og generell sikring.

Vi ser her på noen faktorer eller tjenester som bør inkluderes i din boligalarm:

  • Pass på at du får med avanserte sensorer som oppdager røyk, brann og innbruddsforsøk tidlig. Sensorene bør være koblet til alarmstasjonens kameraer og til en mobil pålogging.
  • Pass på at du har en boligalarm koblet tu en sentral med døgnbemanning. Operatørene på den døgnbemannede alarmstasjonen skal reagere så raskt som mulig, og med en gang boligalarmen utløses. Alarmstasjonen må også være koblet til politi og brann slik at alarmstasjonen kan varsle disse nødetatene ved behov. Sjekk også at det er mulig å legge inn informasjonen til familiemedlemmer og naboer slik at disse også kan varsel ved behov.
  • Pass på at alarmenhetene sjekkes automatisk og elektronisk mange ganger hvert døgn. Flere tilbyr over 100 sjekk i døgnet.
  • Pass på at ditt alarmsystem også får gratis oppfølgning, gratis teknisk support og utrykning,
  • Ta kontroll over din bolig med et alarmsystem som er best i klassen.

Kilde: https://besteboligalarm.com