En av fem bytter til NorgesEnergi: Vi forklarer hvorfor

Det viser seg at NorgesEnergi er en av de mest populære valgene til nordmenn som ønsker billig strøm. Ifølge NVE, gikk 21 prosent av alle som byttet strømavtale over til NorgesEnergi i perioden 2008-2019. Faste laver priser viser seg å være årsaken.

Bruker ikke lokketilbud

Målingene viser at totalt 639 800 avtalebytter fant sted bare i 2019, ifølge NVE og NorgesEnergi. Per i dag regnes dette selskapet for å være en av de mest populære i Norge. Mange leverandører bruker såkalte «lokketilbud» for å tiltrekke seg nye kunder.

Ofte er disse tilbudene så gode at selskapet regelrett taper penger på kort sikt. Langsiktig tjener derimot selskapene tilbake pengene og vel som det, ettersom de nye kundene flyttes over til et dyrere abonnement. De lave prisene gjelder med andre ord bare for en begrenset periode.

NorgesEnergi velger å heller kjøre lave priser på lang sikt og droppe sjokktilbud. Vi anbefaler at du alltid leser vilkår og betingelser før du inngår en avtale med en ny strømleverandør for å være sikker på at strømavtalen er lønnsom etter at tilbudet er over.

Forskjellige avtaletyper for ethvert behov

NorgesEnergi har forskjellige typer strømavtaler som passer for ulike kunder. Den mest populære heter Strøm til lavpris. Dette er en spotprisavtale som følger prisen på strømbørsen. Hvis du regner ut snittprisen for strøm i løpet av et år, viser det seg at spotprisavtaler som dette er blant de aller billigste på markedet.

Du kan også velge variabel pris, dersom du ønsker å ha litt bedre oversikt over utgiftene dine. Du følger fortsatt prisen på strømbørsen, men du varsles før eventuelle prisendringer. Det medfølger en Topp-ti garanti som tilsier at avtalen alltid er blant de ti beste, og du kan derfor føle deg trygg på at du får god verdi for pengene dine.

ready-for-travel

Hvis du er glad i å være på reisefot, kan du vurdere å velge Reisestrøm for å tjene såkalte CashPoints hos flyselskapet Norwegian. Disse poengene kan du løse inn i billetter. Reisestrøm er en spotprisavtale.

Hvordan sammenligne pristilbud

Ønsker du også å bytte strømavtale for å spare penger på regningen? Vi anbefaler at du alltid bruker tid på å undersøke ulike tilbud for å unngå å bli lurt av lokketilbud. Ettersom det finnes hundrevis av strømavtaler på markedet, kan dette bli en krevende jobb – med mindre du bruker en strømsammenligning.

Det er enkelt å bytte til NorgesEnergi og andre leverandører på nett, og du har 14-dagers angrefrist som ekstra trygghet. Du trenger bare å velge den avtalen som matcher dine behov best, sende inn et bestillingskjema og vente på at det nye selskapet sier opp den gamle avtalen på dine vegne. Du får en god oversikt over aktuelle avtaler både raskt og effektivt ved å bruke en pristabell som er ferdig oppdatert og klargjort på dine vegne. Selskapene konkurrer nemlig seg imellom om kundene, og det viser seg å være i ditt favør – så sant avtalen de tilbyr deg er billig på sikt.

Leave a Comment